Primeur voor Schaddé van Dooren met een vacuüm unit op accu

juni 22, 2018

Nimatech heeft op de laatste beurzen het prototype van de nieuwe elektrische vacuüm gepresenteerd. Deze unit draait volledig op accuspanning en is dus remote inzetbaar zonder CO2 uitstoot!

Schaddé van Dooren heeft nu de primeur met de aanschaf van de eerste vacuüm unit met accupakket. Zij kozen voor een  vacuüm unit met accu vanwege het milieu; zij werken veel in de natuur. Daarnaast bespaart dit ook veel brandstof kosten. De vacuüm unit met brandstofmotor die Schaddé van Dooren eerder in gebruik had is direct van het werk gehaald.

De NT-URA-40 is een machine in een frame gebouwd met een lithium accu die is aangesloten op een elektramotor. Deze drijft een vacuümpomp aan van 40m3. Middels een afstandsbediening kan het aanzuigen en loslaten bedient worden. Met optische signalen geeft de afstandsbediening en de machine aan of het veilig is om aan te zuigen. Ook beschikt de machine over een vacuümmeter. Het frame dient ook als buffer; in de ruimte van het frame wordt een sterke onderdruk gecreëerd. Dit heeft twee voordelen; enerzijds is er enorm snel vacuüm bereikt bij het aanzuigen met de zuignap maar nog belangrijker, mocht er iets mis gaan met de aandrijving van de machine, dan zal het aangezogen product nog geruime vacuüm gezogen blijven aan de zuignap.

Middels het start-stop systeem wordt de elektromotor zo efficiënt mogelijk ingezet; wanneer er genoeg vacuüm bereikt is schakelt de motor uit. Dankzij elektrotechniek is de motor in zeer korte tijd weer ingeschakeld wanneer dit nodig is.


Openingstijden

Maandag:      08:00 uur – 17:00 uur
Dinsdag:        08:00 uur – 17:00 uur
Woensdag:    08:00 uur – 17:00 uur
Donderdag:   08:00 uur – 17:00 uur
Vrijdag:          08:00 uur – 17:00 uur
Zaterdag:       Op afspraak
Zondag:          Gesloten


Adresgegevens


Volg ons via

Social media