Afreibalk

Van smalle stoepen tot grote wegen. Nimatech biedt het voor de gehele breedte.
Machinaal egaliseren

Afreibalk van Nimatech

De afreibalk is een flexibel middel om uw zandbaan te egaliseren. De machine van Nimatech is samengesteld uit verschillende elementen die u door middel van moeren en bouten loskoppelt, of juist aan elkaar vastmaakt. Zo stelt u de afreibalk gemakkelijk in op de gewenste breedte en reit u iedere zandbaan eenvoudig af. Tevens is de hoogte van de afreibalk voor elke situatie, tot op de millimeter nauwkeurig, in te stellen met een hydraulische pomp.

Heeft u vragen over de Nimatech afreibalk of wilt u hem aanschaffen? We staan u graag te woord. Neem contact met ons op via onderstaande knoppen:


Modulaire afreibalk

De Nimatech afreibalk bouwt u modulair op. Door de juiste balken aan elkaar te koppelen, bereikt u de gewenste breedte. De breedtes van de balkelementen zijn verkrijgbaar in:

 • 12,5 cm
 • 25 cm
 • 50 cm
 • 75 cm
 • 100 cm

De afreibalk van Nimatech kan met de juiste balkelementen tot wel 10 meter breed egaliseren.

De hoogte van de balkelementen zijn in twee maten te verkrijgen, in 30 cm en 50 cm. De keuze hiertussen hangt af van de grootte van het trekkende voertuig.

Naast de hoogte en breedte is ook het afreiprofiel compleet naar eigen hand in te stellen. Door de stelbouten per element in of uit te draaien, maakt u ieder mogelijk profiel. Denk hierbij aan opties als:

 • Dakprofiel
 • Tonrond
 • Hol
 • Vlak

Door deze opties is de Nimatech afreibalk enorm flexibel en voor elke klus geschikt.


Lasergestuurd afreien

De afreibalk van Nimatech beschikt over een laserfunctie waarmee u met uiterste precisie afreit. Hierdoor reit u gemakkelijk de zandbaan op de gewenste hoogte af. Het systeem beschikt over een flexibel blad dat over vijf segmenten kan buigen. Geavanceerde besturing maakt het mogelijk om de buiging automatisch de kolklijn te laten volgen. Hierbij blijft de kruin via laserbesturing op de juiste hoogte. De kolklijn wordt op twee segmenten bestuurd door middel van een ultrasone ski. De andere drie segmenten behouden de ingestelde buiging.


Eigenschappen afreibalk


Hijshaken

Nimatech beschikt over speciaal ontworpen hijshaken voor de afreibalk. Deze haken bevestigt u gemakkelijk in het midden van de machine. Zo kunt u de afreibalk eenvoudig verplaatsen met de graafbak van een laadschop.


Zijelementen

De zijkanten van de afreibalk rijden over de kantopsluiting of een tijdelijke rails. Voor een optimaal resultaat beschikt de machine over brede loopwielen. Zo kunt u soepel uw weg of stoep egaliseren zonder risico op onderbrekingen.


Twee hoogtes

De componenten van de afreibalk zijn in twee verschillende hoogtes beschikbaar. De hoge balk is 50 cm hoog. Deze is geschikt voor grote en zware voertuigen. Voor lichtere voertuigen is de lage balk van 30 cm geschikter.


 • Technische eigenschappen
 • Foto’s
 • Download brochure

Nimatech Afreibak


Bak hoogtes
30 cm of 50 cm


Bak breedtes
12.5 cm, 25 cm, 50 cm, 75 cm of 100 cm (alleen bakken met dezelfde hoogte kunnen gekoppeld worden)


Eigenschappen bakken
Thermisch verzinkt, voorzien van Hardox mes


Afreiprofielen
Dakprofiel, tonrond, hol of vlakPDF

Download afreibak brochure


Download (pdf)

Nimatech service

Bij Nimatech staat service hoog in het vaandel. Zo staan we klaar om u te voorzien van theoretische en praktische cursussen bij ons in Zeewolde, of bij u op locatie. Wanneer u uw afreibalk bij Nimatech aanschaft, zorgen we ervoor dat u het apparaat meteen kunt inzetten. Dit doen we door de afreibalk op uw adres te bezorgen en u te voorzien van alle belangrijke productinformatie, zoals het gebruik. Leer meer over Nimatech of neem contact met ons op omtrent vragen of aanschaf van de afreibalk.

036 – 53 58 030Contact opnemenWilt u een demonstratie op uw werk?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.  Openingstijden

  Maandag:      08:00 uur – 17:00 uur
  Dinsdag:        08:00 uur – 17:00 uur
  Woensdag:    08:00 uur – 17:00 uur
  Donderdag:   08:00 uur – 17:00 uur
  Vrijdag:          08:00 uur – 17:00 uur
  Zaterdag:       Op afspraak
  Zondag:          Gesloten


  Adresgegevens


  Volg ons via

  Social media